Nieuwe beroepen

Nieuwe beroepen; eerste toepassing van Blockchain een feit

FIRM24 past Blockchain succesvol toe

De eerste concrete juridische toepassing van de verificatietool Blockchain in Nederland is een feit. Bij FIRM24.com, een serviceprovider voor het online oprichten van BV’s en het online opstellen van juridische overeenkomsten, wordt Blockchain inmiddels succesvol toegepast, melden softwarebedrijf Legal Things en FIRM24.com.

Blockchain is een jonge, veelbelovende technologie. Het is voor organisaties niet eenvoudig om te doorgronden waar nu precies de toepassingsmogelijkheden van deze technologie liggen. Toch horen we dat nieuwe technologieën tot wel 70% van de banen in bepaalde sectoren zou kunnen kosten. Fabel of feit?

Christiaan Snabel, verantwoordelijk voor marketing en sales van Legal Things, zegt dat Blockchain voor een flinke verandering gaat zorgen op het gebied van het verifiëren van transacties en het ondertekenen van documenten. Snabel citeert notaris mr. L.W. Kelterman van VBC Notarissen die stelt dat een ‘gewone’ digitale handtekening niet voldoende is voor authenticatie van documenten. Snabel: “Het zou dus mooi zijn als met 100 procent zekerheid kan worden vastgesteld dat de (digitale) handtekening die onder een contract of document staat, is van degene wiens naam onder het document staat. Een oplossing hiervoor is Blockchain. Met behulp van de Blockchain kan de functie van elke ‘trusted third party’ zoals de rol van de overheid, een bank of notaris volledig geautomatiseerd en gecontroleerd worden via het internet.”

Door een digitale handtekening aan de Blockchain te koppelen, kan de gebruiker altijd en overal digitaal de echtheid van het document controleren. Snabel: “Dat maakt dat de koppeling van de digitale handtekening aan de blockchain tot een echte ‘killer-app’.”

 

Lees verder over carriere maken in je studententijd

Bekijk alle artikelen

Nooit meer iets missen van De Droomstarters?

Schrijf je in voor onze maandelijkse update!