War for talent

Studenten aannemen: 6 redenen waarom wél

Sommige bedrijven zijn terughoudend als het gaat om studenten aannemen. De meest gehoorde reden hiervoor is dat dit talent de benodigde kennis en ervaring mist, en dat het tijd kost om deze studenten te begeleiden. Maar moet niet elke medewerker op de juiste manier ingewerkt worden? Hoewel studenten inderdaad nog niet die jarenlange werkervaring hebben, zijn er 6 veel belangrijkere redenen om ze wel aan te nemen.

Innovatieve frisse blik

Juist hier is het een voordeel dat dit jonge talent groot denkt en niet geremd wordt door gewoontes en werkervaring. Studenten denken out of the box en zitten boordevol verfrissende ideeën. Ze geven je een andere kijk op vastgeroeste processen en problemen.

Prestatiegericht en productief

Studenten willen zich bewijzen en willen graag lekker aan de slag. De geleerde stof gelijk in de praktijk toepassen geeft energie en motivatie. Ze willen een positieve indruk maken en het beste werk leveren. Ook zijn ze gewend om met deadlines te werken, waardoor ze productief te werk gaan.

Leren graag en snel

Studenten werken niet meer alleen voor het geld. Hoewel dat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is, willen ze vooral bijleren, ervaring op doen en een verschil maken. Dit jonge talent komt uit een omgeving waarin informatieopname en probleemoplossing dagelijkse kost is. Hierdoor kunnen ze in korte tijd veel nieuwe informatie opnemen, verwerken en toepassen.

Tech-savvy

De studenten van nu zijn opgegroeid met technologie en zijn bekend met nieuwe media. Ze weten om te gaan met eigenlijk alles dat digitaal is en leren zich nieuwe technische programma’s snel aan. Ook kunnen ze je helpen met de talloze mogelijkheden van Social Media en andere technische vraagstukken.

Medewerkers van de toekomst

Je haalt studenten binnen met een relevante bijbaan, tijdens hun studie. Je leert ze goed kennen, ziet ze groeien als mens en als medewerker. Door dit jonge talent vandaag nog aan te nemen, haal je de specialist van de toekomst in huis. Die ook nog is jouw organisatie door en door zal kennen.

Goedkoop

Deze leergierige, productieve, prestatiegerichte en innovatieve studenten zijn daarnaast ook nog eens goedkoper dan die medewerker met een x aantal jaren ervaring. Daarbij is de OV-jaarkaart ook een uitkomst, dit scheelt erg in de reiskosten.

Durf jij het wel aan om te kiezen voor jong, enthousiast en gemotiveerd personeel met een natuurlijke drive? Is die jarenlange ervaring bij nader inzien toch niet echt vereist? Kijk dan eens naar de optie om je vacature in te laten vullen door een student!

Lees meer over hoe wij werken of neem contact op met Marcella voor meer informatie.

Lees verder over carriere maken in je studententijd

Bekijk alle artikelen

Nooit meer iets missen van De Droomstarters?

Schrijf je in voor onze maandelijkse update!